U kunt Massagepraktijk Christa bereiken op 06 51 29 11 74 of via [email protected].

Dorntherapie

Ik ben opgeleid tot Dorn therapeut door Idelette Eijgelaar, zij heeft haar opleiding tot Dorn therapeut gekregen van Dieter Dorn, de ‘ontdekker’ van de Dorn therapie en Helmuth Koch, zijn opvolger. Zij is de eerste door Koch erkende Dorn therapeut in Nederland.

Wat is Dorntherapie?

De Dornmethode, afkomstig uit Duitsland, is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling die gebruikt kan worden bij ziektes en klachten die samenhangen met de wervelkolom.

Bijna ieder mens heeft weleens een situatie meegemaakt waarbij gewrichten zijn verschoven, verdraaid of gekanteld, dit geeft beperkingen in bewegen en vaak pijn. De Dornmethode is hierbij een uitkomst.

Bijna iedereen heeft een beenlengte verschil, de benen zijn wel even lang maar daar waar het ene been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. (Uitzondering kan zijn gevolgen van een operatie of problemen tijdens de geboorte). Door dit verschil in lengte komt ook het bekken scheef te staan (bekkenscheefstand). Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. Dit kan voor veel problemen zorgen zoals: scoliose, heupklachten, nekklachten, lage rugklachten, pijn in knieën etc.

Meestal wordt deze scheefstand verholpen door een steunzool in de schoen, dit stabiliseert wel de bekkenscheefstand, maar kan op den duur tot gevolg hebben dat men erge heupklachten en lage rugklachten krijgt. Middels de Dornmethode wordt het lengte verschil opgeheven en gaat men weer recht door het leven.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen wordt op een voorzichtige manier de wervels terug op hun plekje geduwd. Er worden blokkades behandeld, dat zijn tijdelijke beperkingen van het bewegingsapparaat. Die beperking zorgt ervoor dat ook de spieren rondom het gewricht gespannen kunnen zijn en daardoor ook omliggend weefsel schade toe kunnen brengen, waardoor orgaan funkties verstoord worden.

IMG_1231
IMG_1267

Contra-indicaties voor de Dorntherapie

  • Immobiele patienten: u moet wel kunnen staan en zitten omdat er met armen en benen gezwaaid moet worden.
  • Direct na een ongeluk: je weet immers niet of er wat gebroken is. Na 6 tot 8 weken kan er dan een behandeling volgen.
  • kankerpatienten: Tumoren zijn geen contra-indicaties. In overleg met patient.
  • Acute ontstekingen: en in geval van koorts, wacht dan tot de ontsteking voorbij is.
  • Acute hernia: tenzij er heel voorzichtig mee wordt “omgesprongen” (een chronische hernia heeft heel veel baat bij de behandeling!)
  • Verlammingsverschijnselen
  • Medicatie: als u langdurig cortison gebruikt, het verhoogd de botbreekbaarheid.
  • Acute migraine: dan ligt u liever in bed. Preventief kun u hier wel baat bij hebben.

Juist mensen met Osteoporose hebben veel baat bij de Dorntherapie omdat het de doorbloeding verbetert. De Dorntherapie kan goed gecombineerd worden met een breussmassage vooraf of achteraf.

Tarief

Losse therapie: €37,50
Combinatie Dorn/Breuss: €62,50

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met mij op!

Cadeaubon